7 Λόγοι που το να έχεις Σκύλο σε Ωφελεί στην Υγεία σου

Share this article!

6. Οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν προσωπικό ανιχνευτή καρκίνου

Σίγουρα έχεις ξανακούσει για σκύλους που μυρίζουν βόμβες και ναρκωτικά σε αστυνομικές ταινίες, αλλά φαίνεται ότι οι σκύλοι μπορούν να μυριστούν ακόμα και τον καρκίνο. Ερευνητές στο ίδρυμα Pine Street Foundation στην California πρόσφατα εκπαίδευσαν πέντε διαφορετικά σκυλιά για να μυρίσουν τον καρκίνο του μαστού και του πνεύμονα στις ανάσες των ασθενών. Το αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα ήταν ότι οι διαγνώσεις των σκύλων ήταν από 88 έως 99 % έγκυρες, ακόμα και όταν η ανίχνευση της μυρωδιάς δυσκόλευε λόγω άλλων παραγόντων όπως το κάπνισμα.

Όταν ακούς πρώτη φορά για αυτή την έρευνα, η ιδέα των σκύλων που μυρίζουν τον καρκίνο πιθανότατα να σου φαίνεται το κύριο θέμα και ειλικρινά, το πιο ενδιαφέρον. Παρ’ όλα αυτά, ο στόχος δεν είναι να μπει ένα Γερμανικό Ποιμενικό σε κάθε ιατρείο. Οι σκύλοι απλά χρησιμοποιήθηκαν για να αποδειχθεί η ιδέα: ότι ο καρκίνος αφήνει κάποιου είδους χημική υπογραφή στην ανάσα.

Από την άλλη, ο λόγος για τον οποίον επιλέχθηκαν σκύλοι από όλο το ζωικό βασίλειο για την έρευνα είναι γιατί πώς θα χωρέσεις έναν ελέφαντα σε ένα εργαστήριο? Είτε αυτό είτε επειδή τα σκυλιά έχουν άριστη όσφρηση και μπορούν να εκπαιδευτούν εύκολα στο να αναγνωρίζουν πάνω κάτω οποιαδήποτε μυρωδιά. Δεν μπορώ να αποφασίσω ποιος από τους δύο λόγους ήταν. Εσύ τι πιστεύεις?

Το συμπέρασμα που προκύπτει από τη συγκεκριμένη έρευνα είναι ότι μπορείς να εκμεταλλευτείς την άριστη όσφρηση του σκύλου σου και να πάρεις δεδομένα για πιθανά σοβαρά προβλήματα υγείας! Αν μιλάς και Αγγλικά, μπορείς να πεις ότι έχεις και τον προσωπικό σου “Dog-tor”!

Πάτησε “Επόμενη σελίδα” για να συνεχίσεις την ανάγνωση.