7 Λόγοι που το να έχεις Σκύλο σε Ωφελεί στην Υγεία σου

Share this article!

5. Οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν πιο ενεργή κοινωνική ζωή

Όσο μεγαλώνουμε, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βγούμε έξω και να γνωρίσουμε κόσμο. Η νυχτερινή ζωή δίνει τη θέση της στην ενήλικη, υπεύθυνη ζωή και οι γνωριμίες μας περιορίζονται στο “τα παιδιά από τη δουλειά”. Δεν είναι ακριβώς έτσι και για τους ιδιοκτήτες σκύλων.

Ερευνητές βρήκαν ότι περίπου το 40% των μέσων ενήλικων ανθρώπων κάνουν φίλους πιο εύκολα, πιθανότατα επειδή η συντριπτική πλειοψηφία αυτών (περίπου το 80% σύμφωνα με μια Βρετανική έρευνα) μιλάνε με άλλους ιδιοκτήτες σκύλων όταν είναι έξω και τους βγάζουν βόλτα. Οι ιδιοκτήτες σκύλων γίνονται ιδιαίτερα εξωστρεφείς με το χρόνο, αφού βγαίνουν συνέχεια για βόλτα με τα κατοικίδιά τους, και όταν τους γνωρίζεις έχουν την τάση να ανοίγονται πολύ!

Επιπλέον, οι σκύλοι μπορούν να “χρησιμοποιηθούν” σαν κουβέντα για να σπάσει ο πάγος στην αρχή της γνωριμίας και να βοηθήσει ακόμα και τους πιο ντροπαλούς ιδιοκτήτες σκύλων. Όσο περισσότερo δραστηριοποιείσαι κοινωνικά, τόσο πιο πιθανό είναι να αναπτύξεις ωραίες σχέσεις με ανθρώπους που σε κάνουν ευτυχισμένο.

Στο ακόμα πιο ακραίο σενάριο, ο σκύλος σου μπορεί να αποτελέσει και την αφορμή για να πλησιάσεις κάποιον ή κάποια που θες να γίνετε κάτι παραπάνω από φίλοι.

Πάτησε “Επόμενη σελίδα” για να συνεχίσεις την ανάγνωση.