7 Λόγοι που το να έχεις Σκύλο σε Ωφελεί στην Υγεία σου

Share this article!

4. Οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι λιγότερο πιθανό να πάθουν κατάθλιψη

Οι σκύλοι προσφέρουν χαλαρωτική και οικεία συντροφιά, έχουν πολλά αποθέματα ενέργειας και μια ακόρεστη επιθυμία να παίξουν! Για τους λόγους αυτούς, είναι ευρέως διαδεδομένη η άποψη ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι λιγότερο ευάλωτοι στην κατάθλιψη από αυτούς που δεν έχουν σκύλο.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων χαρακτηρίζονται από υψηλότερα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης από όσους δεν έχουν σκύλο και ότι ακόμα και τα χάδια στο κατοικίδιό σου συντελούν στην έκκριση ωκυτοκίνης, το χημικό του “νιώθω όμορφα”, στον εγκέφαλο.

Ενώ υπάρχουν στοιχεία ότι συγκεκριμένοι τύποι ιδιοκτητών σκύλων, όπως μοναχικές ηλικιωμένες γυναίκες και άνδρες με HIV, υποφέρουν λιγότερο από κατάθλιψη σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν κατοικίδιο, υπάρχουν και στοιχεία ότι οι σκύλοι δεν κάνουν και πολλά σε άλλες δημογραφικές ομάδες. Υποθέτω ότι όσο πιο νέος είσαι, τόσο πιο δύσκολα αποδέχεσαι μια κατάσταση και έχεις και πιο βαθιά αυτοκαταστροφική συμπεριφορά.

Δε χρειάζονται να ειπωθούν πολλά παραπάνω πράγματα. Η κατάθλιψη είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και επηρεάζει περισσότερο κόσμο από όσο φαντάζεσαι. Εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να ζεις με ένα όμορφο, χαζοχαρούμενο, παιχνιδιάρικο Cocker Spaniel και να μη σου φτιάχνει η διάθεση ακόμα και στις χειρότερες μέρες.

Πάτησε “Επόμενη σελίδα” για να συνεχίσεις την ανάγνωση.