7 Λόγοι που το να έχεις Σκύλο σε Ωφελεί στην Υγεία σου

Share this article!

3. Οι σκύλοι βοηθούν να αναπτύξεις αντοχή σε αλλεργίες και μικρόβια

Τα παλαιότερα χρόνια, κυρίως τη δεκαετία του 90, οι ειδικοί πίστευαν ότι το η ύπαρξη σκύλου στο σπίτι συνέβαλε στις παιδικές αλλεργίες. Ευτυχώς, οι πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Οι σκύλοι και οι γάτες μικραίνουν τις πιθανότητες να γίνει ένα παιδί αλλεργικό σε κατοικίδια μέχρι και 33% σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2004 στο περιοδικό Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Επιπλέον, μια πιο πρόσφατη έρευνα στο περιοδικό Journal of Pediatrics ενισχύει το παραπάνω επιχείρημα δείχνοντας ότι το να έχεις σκύλο έχει ανοσοθεραπευτικά οφέλη και εκτός αυτού μειώνει και προσβολή από άλλες αλλεργίες μέχρι και 4 φορές.

Κάτι ακόμα που πρέπει να ειπωθεί και να ξεκαθαριστεί είναι ότι οι σκύλοι στην πραγματικότητα βοηθούν να αντιμετωπιστούν τα μικρόβια και σαν αποτέλεσμα να αρρωσταίνουμε λιγότερο. Ο κόσμος σήμερα έχει αναπτύξει μια εμμονή με την εξαφάνιση των μικροβίων. Αν έχεις δει έστω και μια διαφήμιση για σαπούνι χεριών, θα έχεις παρατηρήσει ότι η ιδέα είναι να μη σταματάμε μέχρι να πεθάνουν όλα τα μικρόβια. Η αλήθεια είναι ότι η απολύμανση σε τέτοιο βαθμό μας κάνει πιο ευάλωτους στην αρρώστια.

Ο τρόπος που λειτουργεί το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ότι το σώμα μας αποτελεί σπίτι για πάνω από 300 είδη βακτηρίων και αυτά τα μικρόβια συνδέονται μαζί τους. Με το να τα έχουμε στο σώμα μας βοηθάμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα να αναπτύξει τους σωστούς αμυντικούς μηχανισμούς για να αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες παθογένειες. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αποφύγουμε να αρρωσταίνουμε.

Για καλή μας τύχη, λοιπόν, οι σκύλοι είναι γεμάτοι τέτοια μικρόβια και σαν αποτέλεσμα πιο περίπλοκα και πολλά διαφορετικά βακτήρια εισέρχονται στο σπίτι. Τώρα ξέρεις ότι ο πιστός σου φίλος δεν σε προστατεύει μόνο από τους πιθανούς κλέφτες που έρχονται στο σπίτι σου αλλά και από αυτούς που είναι αόρατοι στο γυμνό μάτι.

Πάτησε “Επόμενη σελίδα” για να συνεχίσεις την ανάγνωση.