7 Λόγοι που το να έχεις Σκύλο σε Ωφελεί στην Υγεία σου

Share this article!

2. Οι σκύλοι βελτιώνουν την καρδιακή σου υγεία

Ο πιστός σου φίλος δεν γεμίζει μόνο την καρδιά σου, αλλά την κάνει και πιο δυνατή. Ο σύλλογος American Heart Association έκανε μερικές έρευνες και έβγαλε το συμπέρασμα ότι το να έχει κανείς σκύλο σχετίζεται με χαμηλή επικινδυνότητα καρδιοαγγειακών παθήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι έρευνες έχουν δείξει ότι η συντροφιά του σκύλου συνδέεται με χαμηλή αρτηριακή πίεση, χαμηλή χοληστερίνη και μειωμένα τριγλυκερίδια που όλα αυτά μαζί συνεισφέρουν στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.

Επιπλέον, μια κινέζικη έρευνα του 2017 έδειξε ότι το κατοικίδιο έχει προστατευτικές ιδιότητες σε ασθενείς που πάσχουν από στεφανιαία νόσο. Άλλα ευρήματα δείχνουν ότι όσο αυξάνεται η διάρκεια της ιδιοκτησίας του κατοικίδιου, ο κίνδυνος ασθένειας από στεφανιαία νόσο μειώνεται.

Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον και βγαίνει καθαρά από στατιστικά αλλά επιβεβαιώνεται από τις παραπάνω έρευνες, είναι ότι οι άνθρωποι που όντως παθαίνουν εμφράγματα και επιζούν από αυτά συνήθως έχουν σκύλο. Δεν είπε κανείς ότι το να έχεις σκύλο σου εγγυάται 100% ότι δε θα πάθεις καρδιακή προσβολή. Όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι ακόμα και αν πάθεις, η συντροφιά του σκύλου σου θα σε έχει βοηθήσει να χτίσεις ένα τόσο δυνατό καρδιακό μυ πράγμα που σου δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες να το αντιμετωπίσεις.

Πάτησε “Επόμενη σελίδα” για να συνεχίσεις την ανάγνωση.