7 Λόγοι που το να έχεις Σκύλο σε Ωφελεί στην Υγεία σου

Share this article!

1. Οι σκύλοι σε κρατάνε σε καλή φόρμα

Οι ειδικοί της υγείας συνιστούν στους ενήλικες από 18 έως 64 να κάνουν τουλάχιστον 2 ώρες κα 30 λεπτά τη βδομάδα χαλαρή αερόβια άσκηση. Οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι πολύ πιο πιθανό να πετύχουν αυτό το στόχο.

Οι Σκύλοι χρειάζονται βόλτες για άσκηση, εκπαίδευση και γενικότερη διέγερση. Τους αρέσει να βγαίνουν έξω για να μυρίσουν και να εμπλακούν με το περιβάλλον τους καθώς και για να κοινωνικοποιηθούν με ανθρώπους και σκύλους εκτός του σπιτιού τους. Μια πρόσφατη έρευνα από το επιστημονικό περιοδικό Gerontologist έδειξε ότι οι πιο μεγάλοι σε ηλικία που έβγαζαν τους σκύλους τους βόλτα είχα μικρότερο δείκτη μάζας σώματος, πήγαιναν λιγότερες φορές στο γιατρό και έκαναν συχνότερα και χαλαρή και έντονη άσκηση.

Ξέρω τι σκέφτεσαι. Ναι, θα χάσεις και μερικά κιλάκια παραπάνω ενώ θα κάνεις βόλτες με το σκύλο σου. Είναι απολύτως λογικό γιατί αν το σκεφτείς καλά οι καθημερινές βόλτες με το σκύλο σου σε βάζουν στη διαδικασία να κάνεις χαλαρή άσκηση για 10,20 ακόμα και 30 λεπτά τη φορά.

Το 2010 σε μία μικρή έρευνα ανακάλυψε ότι όσοι έμεναν σε δημόσια στέγαση και έπαιρναν “δανεικούς” σκύλους για να τους πάνε βόλτα 5 φορές τη βδομάδα, έχασαν κατά μέσο όρο 6.5 κιλά το χρόνο. Το καλύτερο είναι ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα το θεωρούσαν υποχρέωση τους προς το σκύλο, αντί για άσκηση οπότε δεν καταλάβαιναν αν κόπιαζαν ή όχι.

Δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ ότι ο σκύλος βασίζεται πάνω μας για την ποιότητα ζωής του. Το να τον πας βόλτα κάθε μέρα ή τουλάχιστον τις περισσότερες μέρες της βδομάδας θα το βοηθήσει να είναι ισορροπημένο, υγιές και ευτυχισμένο για όλη του τη ζωή. Έμμεσα όμως ωφελείσαι και εσύ εκμεταλλευόμενος όλα αυτά τα οφέλη που θα διαβάσεις σε αυτό το άρθρο.

Πάτησε “Επόμενη σελίδα” για να συνεχίσεις την ανάγνωση.