7 Λόγοι που το να έχεις Σκύλο σε Ωφελεί στην Υγεία σου

Share this article!

Οι άνθρωποι μπορούμε να χαρακτηριστούμε ως συλλογικά όντα. Υπάρχει λόγος που κάνουμε οικογένειες, έχουμε φίλους και γενικά αναπτύσσουμε μια κοινωνική ζωή. Για να είμαι ειλικρινής, υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί λόγοι για να ξεκινήσει κανείς την οικογένειά του αλλά ο πιο σημαντικός είναι ότι πάντα θέλουμε να έχουμε τριγύρω μας ανθρώπους που τους αγαπάμε και μας αγαπάνε.

Όμως, δε βρίσκεις αυτή την αμοιβαία αγάπη μόνο στους ανθρώπους. Μπορείς να νοιαστείς και να αγαπήσεις και ένα πλάσμα που συνήθως το φωνάζουμε “ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου” και αυτό αναμφίβολα θα σε αγαπήσει επίσης. Ενεργητικοί, αφελής και παιχνιδιάρηδες, οι Σκύλοι είναι πιστή συντροφιά που αλλάζει εντελώς την καθημερινότητα των ανθρώπων που τους βάζουν στη ζωή και στο σπίτι τους.

Το να μεγαλώσεις ένα σκυλί δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για την ακρίβεια, μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολο και όποιος σκέφτεται να κάνει το βήμα και να πάρει ένα σκυλάκι πρέπει να το σκέφεται και να προετοιμάζεται καλά έτσι ώστε κανένας από τους δύο να μην υποφέρει ποτέ. Όπως είπε και ο Θείος Μπεν του Peter Parker στο πρώτο Spiderman το 2002:

With great Doggo, comes great responsibility”. ( “Με μεγάλο Σκύλο, έρχεται και μεγάλη Ευθύνη”)

Μπορεί και να το παράκανα και εντάξει, το παραδέχομαι, δεν είπε αυτό ακριβώς.

Όπως και να χει, είτε είσαι ιδιοκτήτης σκύλου είτε εθελοντής που ασχολείσαι με σκύλους, είτε σκέφτεσαι να γίνεις ένα από τα 2, μάθε ότι η παρέα με τον τετράποδο φίλο σου μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία σου, σύμφωνα με επιστήμονες. Εδώ θα βρεις 7 επιστημονικές αλήθειες που στηρίζουν το παραπάνω επιχείρημα.

Πάτησε “Επόμενο” για να συνεχίσεις την ανάγνωση.