6 Ηθοποιοί που έχουν παίξει τον Joker στη Μεγάλη Οθόνη

Share this article!

Ας πούμε ότι οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι το Suicide Squad δεν ήταν και η καλύτερη ταινία από κομικς που έχει γίνει ποτέ και ο Joker του Jared Leto δεν κατάφερε ακριβώς να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες του κόσμου. Παρόλα αυτά. κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τα 746.000.000 $ που έκανε η ταίνια στο παγκόσμιο box office. Ναι καλά βλέπετε, 6 μηδενικά. Αν έκανε κάτι λοιπόν αυτή η ταίνια είναι να το εξής: Θύμισε σε όλους ότι ο ψυχάκιας κλόουν-εγκληματίας είναι ενδεχομένως ο πιο επικερδής κακός του σινεμά και το κοινό πάντα θα γυρνάει σε αυτόν ακόμα και αν οι ταινίες δεν είναι και τόσο σπουδαίες και οι κριτικές απαράδεκτες.

Ο Joker είναι ένας χαρακτήρας ιστορικά διάσημος για την θεατρικότητα και τη δραματική φιγούρα που έχει. Είναι ένας μαέστρος του χάους, ο Κλόουν Πρίγκιπας του Εγκλήματος, και φυσικά η εμβληματική νέμεσις του αγαπημένου μας Batman. Είναι πραγματικά δύσκολο να είσαι στην ίδια ταινία με τον Batman και να κερδίζεις το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, και ίσως να κάνεις και τους περισσότερους να είναι με τη μεριά του κακού. Αρχικά έκανε αισθητή την εμφάνισή του ως χαρακτήρας στα κομικς του Batman γύρω στο 1940, όπου τον έφεραν στη ζωή ο Bill Finger και ο Bob Kane, δημιουργοί του θρυλικού ανθρώπου νυχτερίδα της DC Comics. Η έμπνευση του Finger για τον Joker ήταν η ερμηνεία του Conrad Veit στο κλασσικό μελόδραμα του 1928, The Man Who Laughs, μια ταινία με πρωταγωνιστή έναν τρομακτικό κλόουν βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Victor Hugo από το 1969.

Από την αρχή καταλαβαίνει κανείς, μόνο από την προϊστορία του Joker, ότι το μυστικό συστατικό στην επιτυχία είναι ότι ο χαρακτήρας είναι τόσο καλογραμμένος και μοναδικός που κυριολεκτικά δεν μπορεί να σε απογοητεύσει. Και σε έντυπη και σε ανθρώπινη μορφή (και σε LEGO), ο Joker έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ποπ κουλτούρα και αυτό θα μείνει για πάντα. Έχει δημιουργήσει το δικό του κοινό και ήταν επιτέλους ώρα να έχει και τη δική του ταινία, που πρόκειται να βγει άμεσα στις αίθουσες (ή είναι ήδη στις αίθουσες ανάλογα με το πότε διαβάζεις αυτό το άρθρο) με πρωταγωνιστή τον ταλαντούχο Joaquin Phoenix.

Επίτρεψέ μου να σε πάω ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και να επισκεφτούμε ξανά όλες τις φορές που είδαμε τον Joker στη μεγάλη οθόνη και μας αντρίχιαζε κάθε φορά που ακούγαμε το γέλιο του καθώς και όλους τους ηθοποιούς που έχουν βρεθεί πίσω από το μέικαπ του κλόουν και τι προσέφερε ο καθένας από αυτούς στο σύνολο του χαρακτήρα. Πάμε κατευθείαν να τους δούμε.

Πάτησε “Επόμενη σελίδα” για να συνεχίσεις να διαβάζεις.