15 Τεχνικές για να Φροντίσετε τα Φυτά του Σπιτιού σας

Share this article!

Υπήρχε κάποτε η νοοτροπία ότι στην εσωτερική διακόσμηση ενός σπιτιού πρέπει να κυριαρχεί ξεκάθαρα το λευκό χρώμα. Οι ειδικοί υποστήριζαν ότι το λευκό κάνει το δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο, παρέχει την αίσθηση ότι το σπίτι είναι φωτεινό και η ατμόσφαιρα ανάλαφρη και μπορεί να ταιριάξει όποια και αν είναι τα χρώματα των επίπλων.

Ε λοιπόν, το πράσινο είναι το νέο λευκό! Όσο περνάνε τα χρόνια η παραπάνω άποψη γίνεται όλο και πιο απαρχαιωμένη. Οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να κάνουν τα σπιτικά τους πιο ζεστά, πιο φιλόξενα και όσο πιο άνετα γίνεται. Πρέπει να μπαίνεις μέσα στο σπίτι σου και να σε βάζει σε μια πνευματική διαδικασία όπου δε χωράει το άγχος και μπορείς επιτέλους να χαλαρώσεις. Τίποτα δεν μπορεί να κάνει καλύτερα αυτή τη δουλεία από τα φυτά εσωτερικού χώρου!

Τα φυτά που βάζουμε μέσα στο σπίτι μας είναι ωφέλιμα για πάρα πολλούς λόγους. Βοηθούν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, είναι ένας καλός τρόπος να βάλουμε ζωντανούς οργανισμούς γύρω μας και αναμφίβολα είναι μια πολύ όμορφη προσθήκη στη διακόσμηση του σπιτιού με όλα τα φρέσκα, φωτεινά τους χρώματα.

Όλοι έχουμε βρεθεί σε εκείνη την κατάσταση που περάσαμε δίπλα από τα ράφι με τα γλαστράκια ενώ κάναμε τα εβδομαδιαία μας ψώνια στο σούπερ μάρκετ και μπήκαμε στον πειρασμό να αγοράσουμε. Ξέρω ότι μιλάω και για εσάς όταν λέω ότι είναι απογοητευτικό όταν βλέπεις ένα τέτοιο όμορφο φυτό να μην επιζεί και τόσο πολύ καιρό και πολλές φορές οι σκέψεις όλων γυρνάνε γύρω από τη φροντίδα που χρειάζονται.

Ας συμφωνήσουμε όλοι μαζί ότι είναι κατά πάσα πιθανότητα δικό μας σφάλμα αν το φυτό δεν καταφέρει να ζήσει στο σπίτι μας, και όχι δικό του. Άρα είναι και δική μας ευθύνη να μάθουμε πως να το φροντίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αν θέλουμε να ζήσει πολύ και να ευημερήσει και να μας δίνει απλόχερα όλα τα οφέλη του. Εδώ θα βρείτε 15 τεχνικές και συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε και να εξασφαλίσετε ότι και τα φυτά σας και εσείς θα είστε ευτυχισμένοι.

Πατήστε “Επόμενη σελίδα” για να μάθετε περισσότερα.