10 Τρόποι για Έναν πιο Φιλικό Προς το Περιβάλλον Τρόπο Ζωής

Share this article!

6. Καταναλώστε λιγότερο κρέας

Θα έχετε ακούσει για το κίνημα των βίγκαν και των βετζετέριαν. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι λένε “όχι” στο κρέας και στα υπόλοιπα ζωικά παράγωγα για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι το ηθικό θέμα. Ο τρόπος με τον οποίο μεταχειρίζονται τα ζώα στις φάρμες παραγωγής είναι πολύ σκληρός και οι εικόνες αυτές έχουν δημιουργήσει ένα συναίσθημα στον κόσμο, που τους κάνει να απέχουν από την κατανάλωση κρέατος. Ένα άλλο θέμα έχει να κάνει με την υγεία, καθώς έρευνες έχουν δείξει πως η κατανάλωση κρέατος και ζωικών παραγώγων είναι η αιτία εμφάνισης πολλών ασθενειών. Αυτό έχει άμεση σχέση με την τροφή που καταναλώνουν τα ίδια τα ζώα, που είναι γεμάτη με αντιβιοτικά αλλά και ορμόνες. Το τελευταίο θέμα έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή.

Τεράστιες εκτάσεις δασών έχουν αποψιλωθεί για τη δημιουργία χώρων για εκτροφή βοοειδών και άλλων ζώων. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, τα λιγότερα δάση δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι θετικό. Όλες αυτές οι εκτάσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή λαχανικών και σιτηρών τα οποία θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες για τροφή, ολόκληρου του πλανήτη. Αν προσθέσουμε και τις εκτάσεις που χρησιμοποιούνται για να παράγουν τροφή για αυτά τα ζώα αλλά και το πόσιμο νερό, καταλαβαίνετε πως τα πράγματα δεν είναι καλά. Η παραγωγή κρέατος αυξάνεται μέρα με τη μέρα, καθώς οι άνθρωποι δείχνουν να το προτιμούν σε βαθμό αποκλειστικότητας.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα χειρότερο εξαιτίας των αερίων που παράγουν όλα αυτά τα ζώα, τα οποία είναι υπεύθυνα για την καταστροφή στρωμάτων της ατμόσφαιρας. Μάλιστα, τα βοοειδή είναι περισσότερο υπεύθυνα για αυτό από ότι όλα τα μέσα μεταφοράς μαζί. Σας ακούγεται τρελό; Ακόμα κι αν δεν θέλετε να ακολουθήσετε μια καθαρά χορτοφαγική διατροφή, μπορείτε να κάνετε μία προσπάθεια να μειώσετε την ποσότητα κρέατος που καταναλώνετε. Αν αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, οι εταιρείες παραγωγής κρέατος θα αναγκαστούν να μειώσουν αυτούς τους ρυθμούς που καταστρέφουν καθημερινά όλο και περισσότερο το οικοσύστημα.

Πατήστε “Επόμενη σελίδα” για να συνεχίσετε να διαβάζετε.