10 Τρόποι για Έναν πιο Φιλικό Προς το Περιβάλλον Τρόπο Ζωής

Share this article!

Κλιματική αλλαγή… δυο λέξεις που σίγουρα έχετε ακούσει τελευταία. Η αλήθεια είναι πως τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι άνθρωποι φαίνεται πως καταλαβαίνουν ότι ο τρόπος με τον οποίο ζούμε προκαλεί προβλήματα στο ίδιο μας το σπίτι. Κι όταν λέω σπίτι εννοώ τον πλανήτη μας. Δεν είχαμε καταλάβει πως όλα όσα κάνουμε μπορούν να επηρεάσουν την ανθρωπότητα και όλα τα όντα που ζουν μαζί μας. Είναι καιρός να κάνουμε το πρώτο βήμα στο να γίνουμε καλύτεροι. Καλύτεροι για εμάς τους ίδιους, για τις επόμενες γενιές αλλά και για αυτόν τον υπέροχο πλανήτη που ονομάζεται Γη.

Ας δώσουμε μια ευκαιρία σε έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής. Έναν τρόπο ζωής που θα κάνει τα πράγματα καλύτερα για όλους. Κάνοντας μικρά βήματα και μικρές αλλαγές, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μέρος που κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζει πραγματικά σε ένα ιδανικό μέρος. Ας είμαστε ειλικρινείς! Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να κατηγορούμε τις μεγάλες εταιρείες και τα εργοστάσια για όσα συμβαίνουν στο περιβάλλον. Εμείς, οι καθημερινοί άνθρωποι αυτού του πλανήτη, έχουμε παίξει μεγάλο ρόλο στην οικολογική καταστροφή. Από τη μόλυνση των υδάτων μέχρι τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν τον Αμαζόνιο και τώρα την Αυστραλία, όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης και χρειάζεται να δράσουμε τώρα.

Δεν λέω πως εμείς βάλαμε αυτές τις πυρκαγιές με τα ίδια μας τα χέρια. Μην με παρεξηγείτε! Όμως ο τρόπος που σκεφτόμαστε και πράττουμε φανερώνει πως πιστεύουμε ότι είμαστε μόνοι μας και δεν μας ενδιαφέρει καθόλου για αυτούς που θα έρθουν μετά από εμάς. Σκεφτείτε τα παιδιά σας και τα παιδιά των παιδιών σας. Εμείς απολαμβάνουμε όλες τις ομορφιές που έχει να μας προσφέρει αυτός ο πλανήτης και το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι επόμενοι. Για αυτό το λόγο πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας, να δούμε το πρόβλημα κατάματα και ο κάθε ένας από εμάς να προσπαθήσει να γίνει καλύτερος. Θα χρειαστεί χρόνος. Όμως ο χρόνος μας τελειώνει, γι’ αυτό ας δράσουμε τώρα. Η αλλαγή δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη για να έχει μεγάλη σημασία. Θέλετε να μάθετε πως μπορούμε να αλλάξουμε; Στη λίστα που ακολουθεί, θα δείτε πως με μικρά βήματα μπορούμε να κάνουμε αυτό τον κόσμο καλύτερο.

Πατήστε “Επόμενη σελίδα” για να συνεχίσετε να διαβάζετε.